Prima pagină   |    Harta site-ului   |    Contacte

     Română      English
Prima pagină  »  Evenimente  »  Festivaluri
Festivaluri
FESTIVALUL INTERNAȚIONAL ”J.S.BACH” 2017

Ediția a VII-a

  În perioada 7-14 mai, Sala cu Orgă şi Fundaţia Culturală J.S. Bach invită  toţi iubitorii de frumos la cea de-a VII-a ediție a Festivalului Internațional ‚J.S. Bach”

        Programul  Festivalului cuprinde  4  concerte   de  o înaltă  ținută   artistică, cu implicarea  unor  artiști  valoroși  din  Rusia, România, Ucraina, Germania și Republica Moldova. Astfel, Festivalul se va deshide în data de 7 mai, cu GALA ORGANIȘTILOR DIN MOLDOVA, concert susținut de Anna Strezeva, Mihail Strezev și Reghina Nadkrenicinaiala Catedrala Romano-Catolică din Chișinău.

Cel de-al doilea concert, din 9 mai,  poartă genericul BACH IN THE CITY și va fi prezentat de cunoscutul ansamlu  de  acordeoniști din Republica Moldova – Concertino. Formația  va propune publicului aranjamente din creația lui J.S. Bach, acest program fiind pregătit special pentru actuala ediție.

Festivalul va continua pe 11 mai, cu un concert de chitară, BACH ȘI CONTEMPORANII SĂI, susținut de  reputatul chitarist rus Evgeni Finkelstein.  În prima parte, oaspetele festivalului va prezenta un recital de chitară,  în partea a doua a concertului fiind acompaniat de  Orchestra Națională de Cameră, sub bagheta maestrului Cristian Florea (România/Germania).

Festivalul se va încheia în data de 14 mai cu una din lucrările monumentale ale lui J.S. Bach – MAREA MISĂ ÎN SI MINOR,BWV 232, o creație grandioasă realizarea căreia presupune un efort artistic considerabil.  În acest eveniment sunt implicate OrchestraNațională de Cameră, Corul Național de Cameră și Corul mixt al AMTAP, conduse de Ilona Stepan,având ca soliști 4 vocaliști invitați din România: Diana Bucur (soprano), Mihaela Maria Ișpan (mezzo-soprano), Tiberius Simu (tenor), Lucian Onița (bas), precum și 5 instrumentiști suflători - din Kiev, Ucraina. Celebra creație va răsuna sub bagheta maestrului Cristian Florea. Acest proiect este realizat în colaborare cu Institutul Cultural Român ”Mihai Eminescu” din Chișinău.

În acest an, festivalul își va schimba, temporar, locația și se va desfășura la Catedrala Romano-Catolică din Chișinău (concertul din 7 mai) și Muzeul Național de Artă a Moldovei (concertele din 9, 11, 14 mai). Această modificare este legată de faptul că în prezent, edificiul Sălii cu Orgă se află în proces de restaurare.

         Începutul concertelor pe  7, 9, 11 mai la 18:30,  pe 14 mai la 16.00. Biletele pot fi cumpărate la casa de bilete a Sălii cu Orgă și online –www.iticket.md.

         Partenerii evenimentului sunt: Institutul Cultural Român „M. Eminescu”, Hotelul BERD'S, Daac Hermes SA, Total Leasing & FinancialCasa IMAGO, Vinăria  Purcari.

         Parteneri media: Acasa TV Moldova, Grupul de presă „Realitatea”, TVC21, TV7, Maestro FM,  portalurile Diez, EA.md, Unimedia, Iticket.

Festivaluri

Accesări: 610
23, 25, 27, 30 iunie 2021

1 - 1 din 11


Arhiva Spectacole

NOPȚILE PIANISTICE
vineri, 29 octombrie 2021
Ora 19:00
CHANTE LA FRANCE!
sâmbătă, 30 octombrie 2021
Ora 18:00
DE ZIUA INDEPENDENȚEI POLONIEI
vineri, 05 noiembrie 2021
Ora 18:00
CONCERT DE CAMERĂ
joi, 11 noiembrie 2021
Ora 18:00

 


 

 

 

 

 

PARTENERI

 © 2021 Sala cu Orgă - Centrul Naţional al Muzicii de Cameră din Chişinau, Moldova   |   Site elaborat de Andrei Madan
PAGINA ÎN SUS