Italia 2015

Italia 2015

Orchestra Națională de Cameră
25 Iulie 2015

Ocrhestra Națională de Cameră, într-un turneu estival în Italia


În ultima decadă a lunii iulie la invitația maestrului Leonardo Quadrini, Orchestra Națională de Cameră, condusă de maestrul Cristian Florea, a efectuat un turneu în mai multe orașe din regiunea Napoli, Italia. Orchestra Națională a susținut 15 concerte memorabile, cu programe diverse, alături de nume de mare rezonanță  din muzica italiană.  Astfel, muzicienii noștri au avut fericita ocazie de a o acompania pe celebra soprană Katia Ricciarelli,  programul concertului cuprinzând secvențe celebre din operele lui Giuseppe Verdi.


Unul din punctele de oprire pe harta turneului l-a constituit anticul oraș Pompei, unde muzicienii moldoveni au susținut un concert extraordinar, alături de virtuozul violonist Francesco De Angelis, concertmaistru al Orchestrei Teatrului La Scala din Milano, care a strălucit în celebrele Anotimpuri ale lui Antonio Vivaldi. O altă experiență de neuitat Orchestra Națională de Cameră a avut-o acompaniind-o pe cîntăreața Antonella Ruggiero, ex-solistă a formației de muzică pop și rock, arhicunoscută în anii 70-80 ai secolului XX – Matia Bazar. De data aceasta, melodiile îndrăgite au răsunat într-o transcriere pentru orchestră simfonică.


În cadrul turneului mediteranean, Orchestra Națională de Cameră a mai prezentat programe cu muzică de cameră, dar și două spectacole de operă – “Tosca” și “Traviata” de G. Verdi, realizate în colaborare cu grupul de suflători de la Teatrul Liric “Giuseppe Verdi” din Trieste. Toate concertele susținute de Orchestra noastră  s-au bucurat de un real success, fapt confirmat și de invitația lansată în vederea unui turneu de Crăciun în Italia.