Prima pagină   |    Harta site-ului   |    Contacte

     Română      English
Prima pagină  »  Evenimente  »  Festivaluri
Festivaluri
FESTIVALUL INTERNAȚIONAL ”J.S.BACH”, ediția XI

10, 12, 15, 17 noiembrie 2022

Patru concerte extraordinare:

BACH ȘI CELLISSIMO

http://www.organhall.md/index.php?pag=calendar&rid=877&l=ro

 

JOHANN SEBASTIAN JAZZ

https://organhall.md/index.php?pag=calendar&rid=878&l=ro

 

RECITAL DE ORGĂ

http://www.organhall.md/index.php?pag=calendar&rid=879&l=ro

 

UNIVERSUL BACH

http://www.organhall.md/index.php?pag=calendar&rid=880&l=ro

 

În perioada 10-17 noiembrie, 2022, Sala  cu  Orgă anunță o nouă ediție a  Festivalul  Internațional  de  Muzică  “J.S. Bach” – un eveniment care de mai bine de un deceniu vine să-l celebreze pe cel mai mare compozitor din toate timpurile.

Programul celei de-a XI-a ediții va cuprinde 4 concerte de o înaltă ținută artistică, cu implicarea unor artiști valoroși din Germania, Spania, Elveția, România și Republica Moldova.

Deschiderea festivalului se va produce în data de 10 noiembrie, cu un concert întitulat ”Bach și Cellissimo”, prezentat de Orchestra Națională de Cameră, condusă de maestrul Cristian Florea, avându-l ca solist pe tânărul și talentatul violoncelist german – Florian Schmidt-Bartha. În program vor răsuna creații de J.S.Bach, L. Alexandra, G. Ligeti și R. Schumann.

Ca toate geniile umanității, Bach se ridică deasupra epocii sale, creația sa depășind timpul și spațiul. În acest context se înscrie tradiția festivalului de a prezenta muzica lui Bach fie prin prisma altor genuri, precum jazz-ul, fie prin intermediul aranjamentelor pentru unele instrumente care nu existau pe vremea marelui compozitor. Pentru anul 2022, s-a optat pentru un duet de pianiști din Spania – Alexis Delgado și Iñaki Salvador, care s-au reunit pentru a crea un program de improvizații Bach în stil jazz, cu elemente de bossa nova sau ragtime.  Acest concert – ”Johann Sebastian JAZZ” va fi prezentat pe 12 noiembrie.

Un festival Bach nu poate avea loc fără un concert de orgă. Astfel, pe 15 noiembrie, festivalul va continua cu un recital de orgă, susținut de unul dintre organiștii de top din Elveția – Benjamin Righetti, organist titular al Catedralei  ”Saint-François” din Lausanne, compozitor, profesor universitar (clasa orgă) la Universitatea de Muzică din Lausanne. Muzicianul va prezenta un program din lucrări pentru orgă de Bach și creații proprii.

Festivalul va culmina în data de 17 noiembrie, tradițional, cu un concert grandios, ”Universul Bach”, în realizarea căruia vor fi antrenate toate forțele artistice ale Sălii cu Orgă – Orchestra Națională de Cameră, condusă de maestrul Cristian Florea, Corul Național de Cameră, condus de Ilona Stepan, organista Anna Strezeva, precum și soliști vocali: Tatiana Costiuc, soprano; Mihaela Ișpan /România, alto; Viktar Navitski, tenor și Alexei Botnarciuc, bas. Vor fi interpretate  două creații vocal-simfonice – ”Stabat Mater” de Josef Rheinberger, în premieră la Chișinău, și Cantata ”Herz und Mund und Tat und Leben” de J.S. Bach. De asemenea, va fi prezentată Simfonia în D-major de Johann Christian Bach, fiul marelui compozitor.

O noutate a ediției curente constă în amplasarea unui ecran LED pe frontispiciul clădirii Sălii cu Orgă, pe care vor fi transmise în direct concertele de la deschiderea și închiderea festivalului. Este o modalitate de a împărtăși sărbătoarea muzicii cu chișinăuienii și oaspeții capitalei aflați în preajma Sălii cu Orgă, precum și o oportunitate de a promova și a face cunoscută publicului larg activitatea Sălii cu Orgă.   

Începutul concertelor – la 18:30. Biletele sunt disponibile la casa de bielte a Sălii cu Orgă și online –www.iticket.md. Prețul unui bilet variaza de la 80 la 200 lei.

Organizatorii festivalului sunt Sala cu Orgă și Fundația Culturală ”J.S. Bach”. Parteneri: Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare în R. Moldova, Goethe-Zentrum Chișinău, Ambasada Spaniei la București, Primăria Municipiului Chișinău, Vinăria Purcari. Parteneri media: TVR Moldova, realitatea.md, Rlive.md, TV21, Moldova.org , Diez.

 

 

Festivaluri

Accesări: 894

1 - 1 din 16


Arhiva Spectacole

Formația TRIGON
miercuri, 06 martie 2024
RECITAL DE CHITARĂ
joi, 07 martie 2024
Ora 18:00
ÎNCHIDEREA FESTIVALULUI ”MĂRȚIȘOR-2024”
duminică, 10 martie 2024
Ora 18:00
PROFESORI ȘI DISCIPOLI
duminică, 17 martie 2024
Ora 18:00

 


 

 

 

 

 

PARTENERI

 © 2024 IP Sala cu Orgă - Centru Naţional al Muzicii Academice, Chişinau, Moldova   |   Site elaborat de Andrei Madan
PAGINA ÎN SUS