Prima pagină   |    Harta site-ului   |    Contacte

     Română      English
Prima pagină  »  Evenimente  »  Festivaluri
Festivaluri
FESTIVALUL INTERNAȚIONAL ”J.S.BACH” 2016

Ediția a VI-a

Tradiţional, la sfârşitul lunii martie, Sala cu Orgă şi Fundaţia Culturală J.S. Bach invită toţi iubitorii de frumos în lumea perfecţiunii – lumea muzicii lui Bach. Programul celei de-a VI-a ediții, care se va desfăşura în perioada 27 martie – 2 aprilie, cuprinde 4 concerte  susţinute de artiști de prestigiu din Olanda/România, Italia, Ucraina, Germania, Spania, Rusia și Republica Moldova.

Deschiderea festivalului va avea loc pe data de 27 martie, evenimentul fiind susținut de Orchestra Națională de Cameră, condusă de maestrul Cristian Florea, avându-i ca soliști pe doi violoniști de excepție - Liviu Prunaru, concertmaistru al celei mai bine cotate orchestre simfonice din lume, Royal Concertgebouw Amsterdam şi violonista de origine rusă Valentina Svyatlovskaya, membră a aceluiaşi prestigios ansamblu. Spectatorii vor asista la o evoluţie „de cuplu’’ - Stradivarius şi Guarneri - două viori de colecţie cântate de violoniştii invitaţi. Cele două viori sunt instrumente de mare performanţă şi valoare: Stradivarius „Pachoud” din 1694 (Liviu Prunaru) şi Guarneri „Maria Theresia”din 1676 (Valentina Svyatlovskaya). Programul concertului va include Concertul în re minor pentru 2 viori de J.S. Bach, precum şi Amitié de Eugène Ysaÿe (arr. Dan Dediu), piesă interpretată de cei doi artişti şi în ediţia de anul trecut a Festivalului Internaţional „George Enescu” din Bucureşti. Evenimentul este sprijinit de Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chişinău.

Pe data de 29 martie va avea loc un extraordinar recital de chitară, oferit de reputatul chitarist Edoardo Catemario (Italia). Apreciat drept un chitarist de o complexitate surprinzătoare, Edoardo Catemario va prezenta un program din creaţii de J.S. Bach, Heitor Villa Lobos, Erik Satie şi Kazuhiko Hattori.

În data de 31 martie, muzica lui Bach, dar și a altor compozitori clasici, va răsuna într-o variantă inedită, interpretată de „Kiev Brass Quintet” din Ucraina. 

Festivalul se va încheia pe 2 aprilie, cu un concert de orgă, prezentat de mult apreciatul organist spaniol Juan de la Rubia, organistul  Catedralei La Sagrada Familia din Barcelona . În prima parte a concertului, muzicianul va susține un recital de orgă, iar în partea a doua – alături de Corul Național de Cameră, condus de Ilona Stepan, va interpreta, în premieră, Messe Chorale N° 4 de Charels Gounod.

Festivalul Internaţional de Muzică „J.S. Bach” este  organizat în colaborare cu Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu”, Ambasada Italiei în Republica Moldova, Ministerul Culturii din Republica Moldova, Studioul tehnic pentru copii ”Inventor”, Total Leasing & Financial, GSS-SECURITATE, Hotelul BERD'S, AGEPI, Vinăria Purcari, Casa IMAGO.

27 MARTIE – DESCHIDEREA  (DE  LA  BACH  LA  YSAŸE)

29 MARTIE – RECITAL DE CHITARĂ

31 MARTIE – KIEV BRASS QUINTET

2 APRILIE – RECITAL DE ORGĂ

 

 

 

Festivaluri

Accesări: 394

1 - 1 din 16


Arhiva Spectacole

CHOPIN ȘI PRIETENII
duminică, 25 februarie 2024
Ora 16:00
DESCHIDEREA FESTIVALULUI ”MĂRȚIȘOR - 2024”
sâmbătă, 02 martie 2024
Ora 18:00
RECITAL DE ORGĂ
luni, 04 martie 2024
Ora 18:00
Formația TRIGON
miercuri, 06 martie 2024

 


 

 

 

 

 

PARTENERI

 © 2024 IP Sala cu Orgă - Centru Naţional al Muzicii Academice, Chişinau, Moldova   |   Site elaborat de Andrei Madan
PAGINA ÎN SUS